Kako stres djeluje na žene?

Prema brojnim istraživanjima, stres za žene je puno manji na poslu nego kod kuće. Muškarci s druge strane imaju veću razinu stresa na poslu nego kod kuće.

Lako je zaključiti da žene jedva čekaju da izađu iz kuće da se odmore, a muškarci, prema tome, jedva čekaju da dođu kući. Poznato, jel da ? 😉

Razlog tome je što ženama poslu kod kuće koji stvara stres nikad nema kraja i rezultati su vidljivi kratkotrajno. Ženama koje se žele profesionalno afirmirati to jako teško pada jer kućanski poslovi ne daju zadovoljstvo koje daje profesionalno postignuće.

Rezultati kod kuće teško su mjerljivi i mnogi muškarci ih ne cijene. Upravo to često zna biti zalog raskida brakova ili veza.

Također, ženama se često nameću tradicionalne obiteljske vrijednosti pa tako imaju i više djece, a s time i više brige i obaveza.

Najbitnije je uskladiti privatni i poslovni život. Pri tome mislimo da je bitno imati na umu sve ciljeve koje bi se truditi ostvariti, ali i brinuti o svojim najbližima kako nitko ne bi ostao zakinuti. Treba pronaći neki optimum. Stara izreka kaže: “Zlatna sredina”.