Kako upravljati financijama u krizi ?

Upravljati financijama u krizi postao je veliki izazov, pogotovo u doba pandemije uzrokovane virusom Covid-19. Bilo privatno, bilo poslovno, bilo s viškom financijskih sredstava, bilo s manjkom… Veliki je izazov!

Zbog utjecaja Covid-19 krize financije brojnih poduzeća suočile su s brojnim izazovima.

Izazovi su s jedne strane vezani uz osiguravanje kontinuiteta trenutačnog odvijanja poslovanja, vrlo često manifestirani u obliku smanjene potražnje odnosno smanjenih aktivnosti proizvodnje proizvoda odnosno pružanja usluga te suočavanje s poteškoćama vezanim uz troškove financiranja, fiksne troškove, kao i povećanje iskoristivosti raspoloživih kapaciteta.

S druge strane, izazovi su se pojavili i na dugoročnom planu i to kod pitanja oporavka nakon krize, osiguranja kontinuiteta konkurentnosti kroz brzu stabilizaciju, rast i razvoj poslovanja.

Različita poduzeća su na različit način se suočila s navedenim izazovima, a upravo na ovoj konferenciji bit će izložene dobre financijske prakse iz Hrvatske i inozemstva vezane uz:

  • Izazove za financije u krizi i projekt njihove transformacije
  • Koncepte za upravljanje financijama u krizi
  • Pristupe pri upravljanju poslovnim izazovima u krizi.

Gledano iz privatne perspektive, mnogi se susreću s manjkom novca, ali i plaćanjem skupih kredita. Naime, jedna od opcija je svakako njihovo refinanciranje.
S druge strane, npr. štednja uz 5-7% kamate (na god. razini) – zvuči nevjerojatno?!? Ali ostvarivo je!
Btw. Financije u vremenu oskudice ili izobilja odnedavno na ovoj platformi imaju novu dimenziju. Pružamo savjete za najpovoljnija kreditiranja,refinanciranja kredita…kao i ulaganja i oročenja putem domaćih i stranih banaka i financ.institicija.
Sve info & konzultacije:
https://www.facebook.com/krediti.refinanciranje.osiguranje.investiranje

Pročitajte i ostale naše članke iz rubrike.