Kako se koriste aluminijske ljestve kukače ?

Aluminijske ljestve kukače smiju koristiti SAMO educirani operateri/radnici te se ljestve moraju koristiti SAMO u svrhu za koju su dizajnirane i to isključivo sa sigurnosnim protupadnim klizačem.

Aluminijske ljestve kukače su izrađene od aluminijske legure s valovitim protukliznim gazištem, zavarene (u argonu “TIG SUSTAV”) na cijevastu stranu okvira s izmjenjivim cijevnim čeličnim kukama (može biti A / B, ili model „C“ ili „D“) u kompletu sa sigurnosnim lancem. Ljestve su u kompletu s uređajem za zaštitu od pada (sigurnosni klizač) izrađenim od visokokvalitetne aluminijske legure izlivene koji rade na “T” strukturnom profilu za vezivanje na sigurnosnog pojasa/opasač radnika kako bi se spriječio slučajni pad.

Za sastavljanje dva dijela ljestava kukača potrebno je utaknuti dva vijka, kao što je prikazano na slici. Zateže se moment ključem – za vijak od 10mm=34Nm. Ljestve, sa zakačenim sigurnosnim uređajem(sigurnosnim klizačem), moraju se podići na strukturu/konzolu stupa pomoću remenice/gurtne odgovarajućeg radnog opterećenja. Rukovatelj mora usidriti ljestve s cjevastim čeličnim kukama na nosećem nosaču, a zatim mora okolo zakvačiti sigurnosne lance s  karabinerima.

VAŽNO!
Ne mjenjajte niti preinačujte/ne modificirajte  niti jednu komponentu prije dobivanja pismenog odobrenja. Sve preinake mora odobriti proizvođač. Ako ljestve koristite izvan radnih granica ili promijeniti njegove karakteristike – koje nisu sukladne naputku proizvođača TE.MA. S.r.l, proizvođač nije više odgovoran za moguće novonastae situacije s ljestvama. Uklanjanje ili mjenjanje sigurnosnih uređaja (sigurnosnog klizača) apsolutno je zabranjeno.

Ostale članke iz ove rubrike pročitajte OVDJE.