Kako se povezuju nogomet i posao ?

Nogomet i posao vrlo se lako mogu povezati i to isključivo ako se prepusti čarima prenesenog značenja te krene uočavati sličnosti.


Ne radi se o većoj vještini, predanosti, žilavosti ili boljem nogometnom mozgu. To je neizbježan rezultat činjenice da je sport evoluirao. Igrači današnjice imaju koristi od kumulativnog niza konkurentskih prednosti koje su se tijekom vremena nadovezale jedna na drugu. Sportska psihologija, znanost o prehrani i analize performansi utemeljene na senzorima omogućuju timovima da dobiju daleko više od sirovog talenta svojih igrača, ali i treninga kojima se ti igrači obvezuju. Možda igraju istu jezgrenu igru ​​s istim jezičnim vještinama, ali jednostavno je nepravedno očekivati ​​od igrača iz prošlosti da dobiju iste rezultate kao oni s pristupom današnjim tehnikama. Mnogo zanimljivije pitanje je koliko bi ti veliki timovi iz prošlosti mogli biti bolji ako bi imali pristup uvidima, podacima i znanosti koji su sada dostupni.

Kao povremeni promatrač lijepe igre, volim se uključiti u poznate rasprave o tome jesu li nogometne momčadi iz prethodnih desetljeća još uvijek mogle to izrezati u vrhunskom letu.
Kako bi se pobjednički Liverpool sedamdesetih i osamdesetih podudario s Guardiolinim Manchester Cityjem?
Čije su vještine veće?
Tko bolje razumije igru?
Zabavno je pokušati zamisliti ove hipotetičke glave do glave, ali pitajte bilo kojeg bivšeg nogometaša i oni će vam reći da postoji samo jedan pobjednik. Moderni tim će uvijek nadvladati povijesni.

Jedna tehnologija ne mijenja igru, ali kumulativne promjene se događaju!

To je i pitanje koje bismo trebali postaviti za prodaju. Umjesto toga, često dobivamo lažnu, polariziranu raspravu koja se usredotočuje na samo jednu promjenu načina na koji prodaja funkcionira. To je ekvivalent tvrdnji da je jedina razlika između nogometaša današnjice i onih od prije 20 godina kopačke koje nose – i da su te vještine učinile tradicionalne nogometne vještine potpuno nevažnima.

Ostale naše savjete pročitajte OVDJE.
Posjetite i naš KAKO WEBSHOP

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.