Kako stil odijevanja ostavlja dobar prvi dojam

stil odijevanja2
Stil odijevanja može impresionirati ili samo ostati prosječan? Koji je Vaš stil odijevanja?
stil odijevanja
Stil odijevanja može impresionirati ili samo ostati prosječan, na Vama je odluka

Gore navedena su pitanja koji se mnogi postavljaju. Kako u privatno tako i u poslovnom životu. No odgovor je vrlo jednostavan i dokazan u mnogim životnim situacijama. Vaš uspjeh u poslovnoj karijeri, životnim vezama te svim ostalim životnim aspektima, ovisi o tome da li vas ljudi smatraju privlačnima, a time i poželjnima.

Vaš, stil odijevanja, a s njime i izgled te stav tijela uvijek direktno utječu na vaš dojam.

Uvjerljivost u onome što govorite i dojam – utječu na to kako vas doživljavaju oni koji vas upoznaju. Vrijeme za impresioniranje Vam je ograničeno. Najvažnije je ostaviti dobar prvi dojam na one s kojima stupamo u kontakt. Taj pojam se zove “halo efekt”. Za njega imamo samo četiri sekunde. U tome nas se procjenjuje i kao privatnu i kao poslovnu osobu. On se dugo pamti te koristi kao mjerilo za svaku buduću komunikaciju. Kakav god on bio, dojam mora biti namjeran i imati svoju svrhu.

stil odijevanja2
Stil odijevanja može impresionirati ili samo ostati prosječan, na Vama je odluka

Možda odijelo nije ono što čini čovjeka, ali lijepo odijelo na Vama sigurno neće proći nezamjećeno.

Cilj je uvijek biti drugačiji i posebniji, a to se postiže već i od najmanjeg detalja po kojem će vas druga strana zapamtiti. Poseban sat, cipele, dio nakita…samo su neki od pojmova koji zasigurno igraju veliku ulogu u našem imidžu i koriste u impresioniranju druge strane. Izgledati moderno, elegantno i osjećati se ugodno u odjeći koju nosite, ključ su uspješnog početka građenja svakog imidža koji impresionira. Počevši od sebe, vi izgrađujete odnos sa drugom stranom, od najmanjih stvari s kojima iskazujete poštovanjem prema klijentu do većih gesta kojima ga iznimno uvažavate i visoko pozicionirate u svom društvenom i poslovnom krugu.

Ostale naše ideje, savjete i prijedloge, pročitajte na KAKO

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.