Kako prepoznati Koronavirus ?

OVAJ ČLANAK DONOSI VAŽNO SVJEDOČANSTVO OSOBE IZ WUHANA KOJE ĆE MNOGIMA MAKNUTI NEDOUMICE VEZANE ZA KORONAVIRUS.

Moj stric je diplomirao, magistrirao i radio u bolnici u Shenzhenu.  Premješten je na studij virusa pneumonije Wuhan.  Upravo me nazvao i rekao mi da kažem prijateljima:

„Ako imate prehladu i ispljuvak kad imate prehladu, to ne možete biti nova vrsta koronavirusne upale pluća, jer pneumonija koju uzrokuje koronavirus je suhi kašalj bez curenja iz nosa.“

To je najjednostavniji način identifikacije.

Koronavirus Wuhan nije otporan na toplinu i bit će ubijen na temperaturi od 26 – 27 stupnjeva Celsiusa.  Stoga pijte više tople vode.  Recite svojim prijateljima i rođacima da piju više tople vode da ga spriječe.

Piti toplu vodu je također ugodno, voda nije lijek, a dobra je za tijelo.  Pijenje tople vode djelotvorno je za sve viruse.  Zapamtite, ne pijte ledenu vodu, pogotovo ne s ledom!  I idite na sunce!

Liječnikovi savjeti vezani za koronavirus:

1.    Prilične je veličine (ćelija je promjera oko 400-500nm) pa bi ga bilo koja normalna maska (a ne samo značajka N95) trebala filtrirati.

Međutim, kad netko zaražen kihne pred vama, virus će letjet više od 3 metra uokolo prije nego što padne na tlo.

2.    Kada virus padne na metalnu površinu, živjet će na njoj najmanje 12 sati.  Stoga zapamtite da ako dođete u kontakt s bilo kojom metalnom površinom, temeljito operite ruke sapunom.

3.    Virus može ostati aktivan i na tkanini 6-12 sati.  Normalno sredstvo za pranje rublja trebao bi ubiti virus.  Zimsku odjeću, koja ne zahtijeva svakodnevno pranje, izbacite na sunce da ubije virus.

O simptomima upale pluća koje uzrokuje koronavirus:

1.    Prvo će zaraziti grlo, pa ćete imati osjećaj suhog grla.  Taj osjećaj će trajati 3 do 4 dana.

2.    Tada će se virus preseliti u nosnu tekućinu, uroniti u sapnik i ući u pluća uzrokujući upalu pluća.  Ovaj proces traje 5 do 6 dana.

3.    Upala pluća uzrokuje visoke temperature i otežano disanje.  Osjećat ćete se kao da se utapate u vodi.  Ako se osjećate ovako, najvažnije je odmah tražiti hitnu medicinsku pomoć!.

O prevenciji:

1.    Najčešći način zaraze je dodirivanjem stvari pa morate često prati ruke.  Virus može živjeti na vašim rukama 5-10 minuta, ali puno se toga može dogoditi u tih 5-10 minuta,
možete nesmotreno protrljati oči ili nehotice odabrati nos.

2.    Osim što morate često prati ruke, možete grkljati BETADINE® Gargle kako biste uklonili ili smanjili klice dok su još u grlu, prije nego što krenu prema plućima.

Ostale članke pročitaje OVDJE.