Kako urbano dizajnirati poslovni prostor ?

Poslovni prostor jedan je od osnovnih pojmova koji se veže uz uspješno poslovanje. Što se tiče redizajna interijera, u trendu su palete.Da, dobro ste pročitali. Drvene palete palete su u top trendu. Jednostavno za obradu, montažu, transport i održavanje. Gotovo da nema svjetskog brenda koji zadnjih godina nije koristio reciklirane materijale. To se ponajprije ističu drvene palete, jeftinija završna obrada, vidljive instalacije, pa čak i namjerno neuredno sastavljene police ili promotivni displayi. Naime, dugo je vladao trend trgovačkih lanaca u borbi protiv toga ne shvaćajući dovoljno koliko se uistinu svijet oko njih promijenio u jako malo vremena.

Svjetski dizajneri su počeli kreirati poslovni prostor diktirajući trendove koristivši ono što im je dostupno i prije svega povoljno. Sada se pružaju mnoge mogućnosti u svrhu uljepšavanja prostora i to s malim financijskim izdacima. Kao što je već ranije navedeno, ključno je pogoditi i i skoristiti pravu uloga merchandisinga na koji prije svega utječe poslovni prostor. Tu se pravi proizvod pozicionira na pravom mjestu s pravom cijenom u pravoj količini i u pravo vrijeme.

U praćenju zadržavanja kupca vezano za poslovni odnosno prodajni prostor ustanovljeno je da se kupac u prolazu s regalima zadržava u prosjeku 49 sekundi, od čega 31 sekundu troši na sam čin kupnje odabranog proizvoda, dok ostatak vremena od 18 sekundi samo razgledava, zapaža nove proizvode i eventualno se odlučuje za neke od njih.

Neke od ideja koje potiču kupnju nalaze se OVDJE.

Preporučamo naših TOP 5 članaka:
Kako funkcionira employer branding u poduzeću ?
Kako zamjeniti vodeće ljude u poduzeću ?
Kako zaposlenici utječu na poduzeće ?
Kako komunikacija utječe na poslovne rezultate?
Kako zaraditi na internetu ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.