Kako su određene današnje financije ?

financije

Pojam «financije» postoji još od srednjeg vijeka kada su nastale prve banke i vrijednosni papiri te sve poslovne manipulacije s njima.

financije

Financije su usko vezane za novac i novčana plaćanja tj. one postoje sve dok bude postoji i novac. Drugim rječima, da nema novca ne bi bilo ni financija. Suvremeni pojam financija, razvojem ostalih vrijednosnih papira prema stupnju likvidnosti,  danas se transformirao u veoma široko znanstveno područje sa nizom instrumenata, institucija i mjera koji utječe na cjelokupno poslovanje financijama i trgovanje njihovim proizvodima.

 

Kod poslovanja i trgovanja finacijskim proizvodima, nekoliko je bitnih aspekata uspješnosti. Tu se ističu visoki stupanje pripremljenosti i educiranosti, motivacija, verbalni nastup prema klijentu, poznavanje proizvoda i konkurencije, te implementacija u pravo vrijeme vezano za realizaciju transakcija. Danas smo svjedoci da na tržištu postoje razni oblici trgovanja različitim vrijednosnim papirima od kojih se najviše ističe trgovanje dionicama. Na početku svakog kretanja u trgovanje uvijek je važno razmisliti i proučiti sve pozicije sudionika i analizirati njihove potencijalne i moguće razloge ulaska u transkacije. Bez obzira kupujete li dionicu ili ju prodajete s druge strane je netko tko misli suprotno od vas. Ako vi kupujete dionicu zato jer ste procijenili da je jeftina netko je mora prodati. Zašto bi netko jeftino prodao dionicu? Upravo na ovim počelima funkcionica cijelo svjetsko financijsko poslovanje te se tako utvrđuju osnovni temelji trgovanja na burzama.

Sve u svemu, uvijek nam se nameću pitanja i sumnje koje su često i opravdane, no prava informacija i poduzetnički instinkt upravo je prevaga koja nam često donosi pobjedonosni zgoditak.

Za sve one koji bi htjeli nagraditi svoje zaposlenik, pripremili smo i neke POSLOVNE POKLONE.

Ostale članke iz rubrike možete pročitati ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.