Kako rješiti kompleks manje vrijednosti ?

Možda se ponekad uspavamo i zaboravimo koliko divnih vrijednosti i kvaliteta leži unutar svakoga od nas. Previše puta se nepotrebno brinemo oko nevažnih stvari, pa i ljudi, i nerijetko tražimo potvrde tih kvaliteta u okolnostima, ljudima i situacijama oko nas, jer nam je teško (ili nemoguće) povjerovati da sve što nam je potrebno za ostvarenje naših snova, zapravo ne moramo tražiti, jer sve je to već tu, u nama.

Dok se krećete prema svom cilju ne zaboravite na osobni rast i razvoj, koji će vam uvijek biti od koristi ako se temelji na potpunoj iskrenosti i istini. Kada niste autentični u nekom polju svog života, svaki pokušaj rasta i razvoja na kraju će dovesti do bijesa i frustracija. Istina uvijek pronađe put do vas i neće prestati postojati ukoliko je ignorirate. Gluma i pretvaranje u bilo kojem području vašeg postojanja polako će izaći na vidjelo i život u tom trenutku neće ‘biti na vašoj strani’, ako niste spremni pokazati svoje pravo lice. Istina nije uvijek najlakši dio za nositi se s njom, no uvijek će vas na kraju osloboditi i potaknuti da bude još bolji.

ODBACITE KOMPLEKS MANJE VRIJEDNOSTI

Ne gledajte stalno što netko drugi radi bolje od vas, ili tko je uspješniji i kako mu ide, jer niti smo svi isti niti svi imamo jednake sposobnosti kao niti ograničenja. Nije potrebno imati kompleks manje vrijednosti, loše raspoloženje kao ni zavist ili ljubomoru prema nekome, već tu energiju koju trošite na nepotrebno, usmjerite na sebe i fokusirajte se na cilj prema kojem ste krenuli.

Budite spremni na promjene i fokusirajte se prema rješenjima, a ne prema problemima. Gledajte na promjene kao na nešto dobro i pozitivno, što će u vaš život donijeti nova iskustva i pomaknuti vas prema novim pravcima. Ne činite promjene radi drugih niti da bi promijenili druge, već isključivo radi toga da vi imate nešto od te promjene, da budete sretni, zadovoljni i ispunjeni. Ne borite se protiv onog što ne želite već stvarajte ono što želite.

Upornost se isplati. I zato prije nego što odustanete razmislite kolika bi bila šteta da odustanete korak do sna. Naoružajte se strpljenjem i marljivošću kao i vjerom u sebe. Odmorite se kada ste umorni, ali nemojte odustajati. Nikada ne znate što vas čeka iza ugla, jer upravo to može biti sve za što ste se borili. U svakom slučaju, nastavite korak po korak, jer upravo jedan taj idući korak koji napravite, dovest će vas do vašeg sna.

Mirjana Petković

Ostale članke pročitaje OVDJE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.