Kako funkcionira eko-kugla za pranje ?

eko-kugla
eko-kugla
EKO-KUGLA ZA EKOLOŠKO PRANJE RUBLJA PROIZVEDENA IZ ORGANSKIH PROIZVODA. KORISTI SE ZA REVOLUCIONARNI PROCES PRANJA BEZ DETERDŽENATA
KUGLA ZA EKOLOŠKO PRANJE RUBLJA, EKO-KUGLA, PROIZVEDENA JE IZ ORGANSKIH PROIZVODA TE SE  KORISTI ZA REVOLUCIONARNI PROCES PRANJA BEZ DETERDŽENATA.

 

EKOLOŠKA  – ne zagađuje okoliš

ANTIALERGIJSKAne sadrži alergene

ANTIBAKTERIJSKA  – uništava bakterije i mikroorganizme

EKONOMIČNA  –produžuje vijek trajanja perilice rublja,  te štedi vrijeme i novac

 

Eko-kugla teži cca. 260 grama, a sastoji se od plastike,  magneta (cca 3000 Gauss-a) i  4 vrste keramičkih kuglica:
  1. Antibakterijske keramičke kuglice -eliminiraju patogene organizme, koji se nalaze u perilici rublja, te ubijaju zlatni stafilokok i coli bakterije, a vodi daju povećanu snagu pranja.
  2. Infracrvene i kuglice s negativnim ionima vrlo snažne infracrvene zrake razbijaju molekularnu strukturu vode na manje skupine ili klastere, te na taj način aktiviraju i povećavaju gibanje molekula, snagu prodiranja i pranja, dok zračenje negativnih iona slabi adheziju površine i tkanine tako da se prljavština odstranjuje jednostavno uz minimalnu upotrebu deterdženta.
  3. Alkalne keramičke kuglice -zadržavaju PH vrijednost vode, te tako utječu na njezinu kiselost
  4. Antiklorne kuglice -eliminiraju klor iz vode, te onemogućuju taloženje istog na površini, a povećavaju moć pranja

Magneti eko-kugle odstranjuju hrđu i kamenac u perilici, te omekšavaju vodu. Uz pomoć magneta, voda mijenja  svoje kemijske i fizičke karakteristike, a vrtloženjem i turbulencijom bubnja stvara se kisikom obogaćena, alkalizirana, energetizirana i jednostavno strukturirana heksagonalna voda. Magnetno polje uzrokuje stvaranje valova koji seriliziraju bakterije i blokiraju proliferaciju bakterija.

PREDNOSTI EKO-KUGLE: Sposobnost pranja nije ništa manja od klasičnog deterdžena, te ga može u velikom postotku zamjeniti (cca 70%). Međutim,  antibakterijska svojstva su mnogo bolja nego kod klasičnog deterdženta. Ne sadrži štetne kemikalije kao što su fosfor i bor.  Odjeća  i koža dobro su zaštićeni što je osobito važno kod dječje odjeće, te odjeće za bebe,  ali i kod donjeg rublja za  odrasle. Može se koristiti vječno i konstanto, a ima dobar omjer  uštede vode i struje.

KARAKTERISTIKE EKO-KUGLE : Ne ostaju opasne supstance nakon pranja. Nema elektrostatike. Štedi vodu i električnu energiju. Oživljava odjeću s živim bojama.  Smanjuje zagađenje vode. Uklanja različite vrste bakterija. Odstranjuje loš miris iz perilice i odjeće. Mijenja strukturu vode, te pomaže u suzbijanju stvaranja kamenca.

NAČIN UPOTREBE EKO-KUGLE : Nakon što se rublje stavi u perilicu u bubanj dodati i eko-kuglu za pranje.  U  pretinac predviđen za stavljanje sredstava za pranje preporuča se  staviti cca 1/3 od uobičajne količine deterdženta predviđenog za pranje rublja. Ukoliko želite možete koristiti omekšivač rublja. Nije potrebno koristiti sredstvo za sprječavanje stvaranja kamenca. Za pranje bijelog rublja koristiti cca ½ od uobičajne količine deterdženta. U slučaju tvrdokornih mrlja ili masnoće na rublju, preporuča se da najprije koristite deterdžent za pretpranje ili mrlje tretirajte na uobičajan način.  Ukoliko odjeća nije jako prljava može se koristiti i bez deterdženta. U tom slučaju preporuča se prethodno namakanje od minimalno sat vremena kako bi pranje doseglo bolji učinak. Eko-kugla  može se koristiti za pranje svih vrsta tkanina, za koje je predviđeno da se mogu prati u perilici na odgovarajućoj temperaturi i načinu pranja.

Eko-kugla može ostati u perilici cijelo vrijeme, međutim bolje je izvaditi je i prirodno osušiti kako bi njezin vijek trajanja bio što duži. Pogodne su za sve vrste perilica. Kugla se ne smije davati djeci kao igračka. Eko-kugla nije pogodna za industrijsku uporabu kao npr. u praonicama rublja, međutim može se koristiti u antibakterijske svrhe. Odvojeno perite odjeću različite boje ili odjeću koja lako blijedi. Životni vijek  eko-kugle je 3 godine ili 1000 pranja, međutim stručnjaci preporučuju promijeniti eko-kuglu svakih 12 mjeseci, kako biste postigli uvijek isti rezultat pranja.

Ostale naše objave možete vidjeti na: kako.com.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.